Mos in de Japanse tuin

Mos is een onmisbaar plantje in de Japanse tuin en tevens ook het moeilijkste plantje om toe te passen. Mos wordt in Japanse tuinen als bodembedekker gebruikt.

Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan met het uitzetten van mos in de door ons gerealiseerde Japanse tuinen (zelfs op kleigrond).

In de Japanse tuinen in Japan doen de mossen - dankzij het gunstige klimaat - het zeer goed en zijn er in grote getalen en diversiteiten aanwezig.

Er zijn tuinen met meer dan 100 verschillende mos soorten.

In Europa zijn ook veel mossen aanwezig maar moeilijk toe te passen. Daar komt nog bij dat mos een beschermde plantsoort is en dus niet zomaar overal te koop is.

Mensen met veel geduld worden uiteindelijk beloond met een mostapijt. Het mos zorgt er voor dat de onmisbare 'wabisfeer' optimaal tot uitdrukking komt in de tuin.

Eigenlijk is dan pas de tuin af, helaas kan dat wel jaren duren. Een heel populaire mossoort is Haarmos ook wel in de volksmond Sterretjes mos genoemd.

Het voordeel van dit mos is dat het een sterk soort is waar de vogels minder in pikken. Ook is het beter bestand tegen weersinvloeden. Ondanks deze goede eigenschappen vraagt het een deskundige aanpak om dit mos toe te kunnen passen in een Japanse tuin. In droge omstandigheden en een zonnige plek zal ook dit mos zonder ingrepen het niet gaan doen.

Door de ervaring die Will Bruins met mossen heeft opgedaan is het overigens wel degelijk mogelijk om uw Japanse tuin te voorzien van een mooie moslaag. Hiervoor wordt uw geduld wel op de proef gesteld. Overigens adviseert hij meestal de moslaag te combineren met een alternatieve mosvervanger.

Door jarenlange ervaring heeft Reggeland Groen een middel uitgevonden dat helpt het resultaat bij nieuwe mosaanleg optimaal te verbeteren. Zeer goede resultaten. Met de juiste samenstelling ook zeer goed toepasbaar op Rotsen / Japanse lantaarns. Absoluut uniek voor Nederland!!

Reggeland Groen is terughoudend met het verkoop van mos en stelt het uitsluitend beschikbaar aan eigen klanten of potentiele klanten die het mosaanleg geheel laten begeleiden door het bedrijf.

Ook voor andere toepassingen van mos in uw tuin zoals: rondom beelden, kunstwerk, grafstenen, etc. kunt u bij Reggeland Groen Hoveniers terecht.

 

 
Copyright © 2021. www.japanse-tuinen.com.